Dags att bestämma vart ni ska gå på dejt? Varför inte testa någonting lite annorlunda och besöka Katalin and all that Jazz i SJ:s gamla godsmagasin alldeles intill Östra station. Det här är perfekt för den som bor lite utanför stan. Bara ta tåget till Uppsala östra och sen är ni där.

Förutom en pub med alldeles superb, om än lite begränsad, meny finns här även en musikscen där det spelas musik flera dagar i veckan. Här kan ni njuta av flera mer eller mindre välkända artister. Gillar ni jazz rekommenderas ett besök under barens Lördags jazz, som pågår mellan klockan 15:00 och 17:00 varje lördag. Kom bara ihåg att boka bord först, så att ni får plats, för platserna tar slut snabbt. Förutom de återkommande spelningarna har man även en rad andra spelningar och konserter med kända artister både från Sverige och internationellt.

Förutom allt detta finns den ideella föreningen Jazzbaren i samma lokaler. Dessa arbetar för att erbjuda jazzspelningar upp till två gånger i månaden, så titta på programmet och du kommer garanterat hitta någonting som intresserar dig.

Viktigt

Det är 20-års gräns på puben, vilket kan vara bra att veta. Personer under 20 år är dock välkomna i målsmans sällskap.

Har du bokat bord får du behålla bordet under hela kvällen, vilket förstås är perfekt för den som vill äta middag innan en spelning. Då kan ni äta i lugn och ro, och ändå ha någonstans att sitta när spelningen väl drar igång senare på kvällen.

Festvåning

Förutom en ljuvlig pub, finns även en festvåning som kan bokas för större sällskap. Mindre sällskap kan boka pubens “bakficka” för privata fester med upp till 40 personer. Större sällskap får plats antingen i pubens musikrum där upp till 220 personer kan serveras sittande middag. Vill du istället ha mingelfest ryms hela 400 personer på puben, vilket innebär att det är en utmärkt lokal för både den lilla, och den riktigt stora, festen.